Úsvit vyzval Smer-SD, aby zostavil vládu so SNS a ĽS-HZDS

25.06.2006 Humenné

Humenné 25. júna (TASR) - Strana Úsvit vyzýva Smer-SD, aby novú vládu zostavil spoločne so SNS a ĽS-HZDS. Na prvom pracovnom zasadnutí parlamentu by podľa Ús...
Humenné 25. júna (TASR) - Strana Úsvit vyzýva Smer-SD, aby novú vládu zostavil spoločne so SNS a ĽS-HZDS. Na prvom pracovnom zasadnutí parlamentu by podľa Úsvitu mali poslanci rozhodnúť o stiahnutí našich vojsk z Iraku a Afganistanu.

\"Úsvit by nepovažoval za šťastné, ak by vo vláde bola niektorá zo súčasných vládnych strán, ktoré významnou mierou prispeli k ožobračovaniu občanov Slovenska, \" uviedol pre TASR predseda Úsvitu Ivan Hopta.
Členovia strany dnes v Humennom hodnotili aj výsledky parlamentných volieb. Za jednu z hlavných príčin svojho neúspechu Úsvit považuje nerozumnú politiku vedenia KSS, ktoré pred voľbami odmietlo spoluprácu so všetkými neparlamentnými ľavicovými stranami. \"Ševcove vedenie KSS pred voľbami hralo vabank a prehralo. KSS utrpela zdrvujúcu porážku predovšetkým na východnom Slovensku, kde v niektorých okresoch komunisti stratili v porovnaní s minulými voľbami 60 až 80 percent hlasov, \" konštatuje Hopta. Dodáva, že napriek tomuto zlyhaniu Úsvit považuje KSS za svojho najbližšieho partnera a chce rokovať s novým vedením komunistov. Verí, že KSS a Úsvit by mali spoločne postupovať už v decembrových komunálnych voľbách.
 

Vyberte región

mark